Europos transliuotojų sąjunga (EBU) atsakė į dažnai užduodamus klausimus (D.U.K.)

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) atsakė į dažnai užduodamus klausimus (D.U.K.) 2020-03-24 10:38

Kodėl atšaukiamas 2020 Eurovizijos dainų konkursas?

Didėjant COVID-19 plitimui Europoje ir Europos valstybių nustatytų apribojimų dėka, neįmanoma tęsti pasiruošimo ir rengti dainų konkurso kaip planuota.

Kodėl negalima atidėti renginio?

Tikėtina, kad dabartinė padėtis Europoje ateinančiais mėnesiais išliks neaiški, ir šiame etape negalime garantuoti, kad vėliau šiais metais galima būtų surengti tokio dydžio renginį. Vėliau vykęs dainų konkursas taip pat sumažintų laiką, kurį laimėjęs transliuotojas/šalis turėtų pasiruošti kitų metų konkursui.

Kodėl negalima buvo surengti konkurso be auditorijos?

Atidžiai sekame atitinkamų instancijų patarimus, kaip apsaugoti visų piliečių sveikatą ir gerovę. Nyderlandų apribojimai gausiam žmonių susibūrimui ir tarptautinių kelionių apribojimai reiškia, kad šiuo metu neįmanoma surengti renginio, net neturint auditorijos.

Kodėl negalima surengti pasirodymo nuotoliniu būdu?

Tai yra Eurovizijos dainų konkurso DNR - suburti delegacijas, atlikėjus ir gerbėjus į vieną vietą ir suteikti dainininkams lygią platformą konkuruoti toje pačioje scenoje su ta pačia galimybe suspindėti. Pajautėme, kad esant tokioms aplinkybėms, su kuriomis šiemet tenka susidurti organizuojant Eurovizijos dainų konkursą neatitiktų mūsų vertybių ir renginio tradicijų. Tai yra unikalus formatas dainų konkurso, kur visi kūriniai atliekami gyvai, kas reiškia, kad tai nebūtų gyvas atlikimas. Todėl mes neturime kito pasirinkimo, kaip atšaukti šou.

Kodėl šių metų dainos nebus tinkamos varžytis 2021 metais?

Tokios yra Eurovizijos dainų taisyklės, kad atkėlus šou į 2021 metus, daina negali būtų viešai prieinama bent iki 2020 metų rugsėjo 1 dienos, o į šį laiko tarpą nepatenka nė vienas 2020 Eurovizijos dainų konkurso kūrinys. Tačiau šalių transliuotojai gali nuspręsti siųsti šių metų atstovą kitais metais, arba daryti atranką. Mes žinome, kad sprendimas daugelį nuvilia, tačiau EBU ir jos nariai per ateinančius mėnesius ketiną švęsti šių metų dainų konkurso dainas.

Kas nutiks su 2020 dainų konkurso bilietu?

Apie tai, bilietų turėtojams bus pranešta kuo greičiau. Be kita ko, nagrinėsime ar pirkėjai susigrąžins pinigus, ar bilietai galios iki kitų metų. Kai tik bus daugiau aiškumo, bilietų pirkėjai gaus elektroninį laišką su įvairiomis pasirinkimo galimybėmis.

Ar galiu atgauti pinigus už pirktus bilietus?

Šiuo metu svarstome įvairius variantus. Kai tik turėsime daugiau informacijos, apie tai bus pranešta internetinėje svetainėje songfestival.nl.

Ar turime datą kitų metų konkursui?

EBU, NPO, NOS, AVROTROS ir Roterdamo miestas tęsia pokalbį dėl galimo konkurso organizavimo 2021 metais. Šiuo metu dar per anksti diskutuoti apie kitų metų rengimo laiką.

Komentarai (0)

Naujausios naujienos