Eurovizijos gruodžio mėnesio naujienos

Eurovizijos gruodžio mėnesio naujienos 2020-01-08 10:16

Visai neseniai pasibaigė 2019 metai, ir dar tik prasidedant Eurovizijos atrankų įkarščiui, apžvelkime kas įvyko 2019 Gruodį Eurovizijos pasaulyje. Praėjusį mėnesį, paaiškėjo Eurovizijos 2020 konkurso vedėjai ir scenos dizainas, taip pat, pirmi bilietai išparduoti!

Scenos dizainas

Scenos dizainas įkvėptas šūkio "Open Up" ir tipinio, lygaus Nyderlandų kraštovaizdžio. Scenos dizaineris Florian Wieder laimėjo konkursą prieš daugybę Nyderlandų ir kitų tautybių dizainerius. Daugiau skaitykite čia.

Eurovizijos 2020 scenos dizainas

Pristatyti dainų konkurso vedėjai

Eurovizijos dainų konkurso Roterdame vedėjai - Chantal Janzen, Edsilia Rombley ir Jan Smit. Chantal yra žinoma aktorė ir vedėja, Edsilia yra gerai žinoma dainininkė dalyvavusi du kartus Eurovizijos dalyvė ir renginių vedėja, na ir Jan Smit yra sėkmingas dainininkas, vedėjas ir Eurovizijos komentatorius Nyderlanduose. Daugiau skaitykite čia.

 

Eurovizijos 2020 vedėjai

Austrijos ir Albanijos atlikėjai

Austrijai Eurovizijos dainų konkurse 2020 atstovaus Vincent Bueno. 34 metų Vincentas iš Vienos miesto atliks greitesnio tempo dainą “Alive”. Kaip Austrijos transliuotojas ‘ORF’ pranešė – daina bus pristatyta Kovo mėnesį 2020 metais. Daugiau skaitykite čia.

Vincent Bueno Eurovizija 2020 Austrija

Gruodžio 23 dieną vakare, Albanija išsirinko savo šalies atstovą ‘Festival i Këngës’ festivalyje – Arilena Ara. Penkių žmonių komisija nusprendė Arileną išsiųsti į Roterdamą ateinančią Gegužę su daina “Shaj”. Daugiau skaitykite čia.

Arilena Ara - Shaj

Atskleista atvirukų koncepcija

Naudojantis “Open Up” tema kaip pagrindu atvirukams, Eurovizijos organizacija nori parodyti pozityvią energiją, bendravimo jėgą Nyderlandų bendruomenių.

Kiekvienas dainininkas dalyvaujantis Eurovizijoje pasisems unikalios patirties iš Nyderlandų veiklų, tradicijų ir hobių. Tai suformuos pagrindą trumpų vaizdo įrašų kurie rodomi prieš atlikėjui pasirodant ant didžiosios scenos, kitaip vadinami atvirukais. Daugiau skaitykite čia.

Pirmoji banga bilietų parduota

Bilietų į Eurovizijos dainų konkursą 2020 pardavimai prasidėjo Gruodžio 12 dieną, ir greitai buvo išparduoti. Tai buvo pirmoji banga parduodamų bilietų, antroji dalis bilietų bus pradėta pardavinėti Sausio 30 dieną 13:00 valandą Lietuvos laiku. Bilietai parduodami čia.

Paskelbti Lietuvos nacionalinės Eurovizijos atrankos dalyviai

Po ilgo laukimo, skelbiami visi 36 pasirodantys Eurovizijos atrankų dalyviai! Jau už mažiau nei dviejų mėnesių, atrankos finalo metu, paaiškės Lietuvos atstovas Eurovizijos dainų konkursui – vasario 15 dieną.

Pirmoji Eurovizijos atrankos laida bus jau sausio 11 dieną. Viso laukia šešerios laidos – trys atrankos, dvi pusfinalių ir viena didžiojo finalo laida.

Dalyvių sąrašą galite peržiūrėti čia.

Komentarai (0)

Naujausios naujienos