Lietuvos Eurovizijos dešimtmečio atstovas [Apklausa]

Lietuvos Eurovizijos dešimtmečio atstovas [Apklausa] 2019-12-30 20:45

Nuo 2010 metų Lietuva 4 kartus nepasirodė didžiajame Eurovizijos finale. Nors statistika ir lietuvių pusėje, kadangi į finalą buvo patekta 6 kartus, tačiau į finalinį dešimtuką šiame dešimtmetyje patekome tik kartą - 2016 metais (9 vieta).

Inculto - "Eastern european funk" (2010)

Deja, Osle vykusiame Eurovizijos dainų konkurse InCulto nepavyko patekti į didįjį Eurovizijos finalą.

Evelina Sašenko - "C’est ma vie" (2011)

2011 metų Eurovizijoje Evelina Sašenko į finalą pateko ir užėmė 19 vieta (63 taškai).

Donatas Montvydas - "Love is blind" (2012)

2012 metų dainų konkursui Lietuva išsirinko savo atstovą - Donatą Montvydą. Iš Lietuvos Europa daug nesitikėjo, tačiau jaunatviška Donato energija, nors ir su lyriška daina, Europą sužavėjo. Lietuva pasiekė 14 vietą (70 taškų).

Andrius Pojavis - "Something" (2013)

Dar labiau nustebino 2013 metai. Tais metais Lietuvai atstovavo Andrius Pojavis, ir didžioji dalis Eurovizijos analitikų spėjo, kad lietuvis tikrai nepateks į finalą, juolab visi juokavo, kad daina tėra apie "batus". Andrius užėmė 22 vietą (17 taškų).

Vilija - "Attention" (2014)

Danijoje vykstančiojoje Eurovizijoje 2014 metais Lietuvai deja jau nepavyko pateikti siurprizų, ir patekti į finalą. Tais metais Lietuvai atstovavo Vilija Matačiūnaitė.

Monika Linkytė ir Vaidas Baumila - "This Time" (2015)

Bučiniais nusėtas Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos pasirodymas leido Lietuvai iškopti į finalą, ir jame užimti 18 vietą (30 taškų). Tai ketvirtas geriausias Lietuvos pasirodymas šiam dešimtmetyje.

Donny Montell - "I’ve Been Waiting for This Night" (2016)

Donatas Montvydas, jau nauju slapyvardžiu pasivadinęs - "Donny Montell", Eurovizijos sekėjams jau buvo žinomas. Tad su stipria daina, būriu fanų, ir puikiu pasirodymu Lietuva užėmė geriausią dešimtmečio vietą finale - 9 vietą (200 taškų). Visa tai vainikavo tapimas antru sėkmingiausiu visų laikų Lietuvos pasirodymu Eurovizijos scenoje!

Fusedmarc - "Rain of Revolution" (2017)

Deja, po vienų sėkmingesnių metų Eurovizijoje Lietuvos atstovai "Fusedmarc" nepasiekė didžiojo finalo.

Ieva Zasimauskaitė - "When We’re Old" (2018)

2018 metais Lietuvą reprezentavo Ieva Zasimauskaitė. Iki pirmojo pusfinalio pradžios analitikai Lietuvai planavo paskutinę vietą pusfinalyje, arba iš viso nepatekimą į finalą. Tačiau po jausmingo pasirodymo Lietuva pateko į finalą, ir ten jau analitikai tikėjosi, kad Lietuva gali būti net penketuke. Deja Vokiečio jautri daina nukonkuravo Ievos pasirodymą, ir teko tenkintis 12 vieta (181 taškas).

Jurijus Veklenko - "Run with the Lions" (2019)

Paskutinysis Eurovizijos scenoje pasirodė - Jurijus Veklenko! Deja į finalą jam pavykti nepavyko.

Komentarai (0)

Naujausios naujienos