Lietuviškos dainos nacionalinėje atrankoje 2018

Lietuviškos dainos nacionalinėje atrankoje 2018 2018-02-21 08:05

2018 metų Eurovizijos nacionalinėje atrankoje buvo itin daug dalyvių, kurie rinkosi dalyvauti su lietuviškomis dainomis. Tiesa, į Nacionalinės atrankos pusfinalį pateko tik viena grupė. Tai Saulės kliošas su lietuviška daina „Įkvėpk ir nepaleisk (Man gaila)“.

Nors atrankos komisija kelis kartus grupei "Saulės kliošas" pabrėžė, kad jų nuomone į Euroviziją geriau būtų vykti su angliška daina, tačiau minėti atlikėjai kol kas savo nuomonės nekeičia. Žinoma, neatmetama galimybė, jog pusfinalyje ar finale (jei pateks) "Saulės kliošas" atliks savo dainą ir anglų kalba.

"Saulės kliošas" teigia, kad jiems lietuviškos dainos labai gražios ir jie nori, kad Europa išgirstų mūsų šalies kalbą. Tai jų pagrindinis argumentas, kodėl jie pasirinko savo dainą lietuvių kalba.

Primename, kad didžiojoje Eurovizijos scenoje lietuviškos dainos skambėjo du kartus. Tai buvo 1994 metais, kai Ovidijus Vyšniauskas atliko dainą "Lopšinė Mylimai" ir 1999 metais Aistė Smilgevičiūtė dalyvavo su kūriniu "Strazdas". Ar 2018 metų Eurovizijoje ir vėl išgirsime lietuvišką dainą? Tokia tikimybė tikrai yra, nes grupė "Saulės kliošas" yra viena iš atrankos lyderių.

Komentarai (0)

Naujausios naujienos