Måns Zelmerlöw - Eurovizijos 2015 nugalėtojas!

Måns Zelmerlöw - Eurovizijos 2015 nugalėtojas! 2015-05-24 07:20

Švedijos atstovas, Måns Zelmerlöw, finale surinko daugiausiai balų (365) ir tapo 2015 metų Eurovizijos konkurso nugalėtoju! Antroje vietoje liko Rusijos atstovė, o treti italai. Tad didelių staigmenų balsavime neįvyko. Švedui dar prieš konkursą buvo pranašaujama pirma vieta, o italai taip pat turėjo būti vieni iš lyderių. Gal kiek netikėta buvo tokia aukšta rusės vieta.

Lietuvių finalinis pasirodymas Eurovizijos stebėtojų nesužavėjo. Gavę 30 balų Lietuvos atstovai užėmė galutinę 18 vietą. Balsų gavome tik iš tų šalių, kuriose gausu lietuvių-emigrantų, artimiausių kaimynių (latvių, estų) ir mums visada prijaučiančių gruzinų.

Visgi, reikėtų pasidžiaugti tuom, kad lietuviai dainavo finale ir savo pasirodymą atliko sklandžiai. Dėl panaudotų tam tikrų detalių galime tik diskutuoti ir svarstyti - vertėjo ar ne. Jau apkalbėti bučiniai tenka pripažinti finale nesuveikė.

Grįžtant prie pozicijų eiliškumo, tai ketvirti liko belgai, o penkti debiutantai australai. Šešti ir septinti - mūsų kaimynai, latviai ir estai. Galime pasidžiaugti už juos, nes aukštos vietos dešimtuke yra išties geras pasiekimas. Taip pat reikėtų pažymėti, kad ne toks ir dažnas atvejis, kai visos Baltijos šalys patenka į konkurso finalą.

Galutinė Eurovizijos finalo rezultatų lentelė

eurovizijos-rezultatu-lentele

Jeigu mūsiškiai gavo balsų tik iš tų šalių iš kurių ir tikėjosi, tai vokiečiai ir austrai nesulaukė išvis jokio palaikymo (balų prasme). Galima tik paspėlioti, kokios galėjo būti tokio prasto įvertinimo (neįvertinimo) priežastys. Jų kūriniai ir pasirodymai juk neatrodė tokie jau beviltiški.

Nugalėtojo, Måns Zelmerlöw, finalinis pasirodymas - "Heroes"

Lietuvių, Monikos ir Vaido, pasirodymas finale

Komentarai (3)

  • Mes 2015-05-25 13:49

    Norejau parasyt nusikalto kuo?:D

    Cituoti
  • Mes 2015-05-25 13:43

    Mieli Europieciai, kuo jums lto Vokietija i r n et patys seimininkai austrai? Jus nesugebejot jiems duot ne vieno balo?! Ar jie neve rti tikrai nieko?! Kiaules!!!

    Cituoti
  • Ilona 2015-05-25 09:08

    Man labai patiko ,kaip atliko rusijos atlikeja,ir daugumai mano pazystamu,kurie balsavo,kai suzinojau,kad 0 balu gavo,as sokiruota,tikrai nesitikejau

    Cituoti
Naujausios naujienos