Ar pirmasis "Eurovizija 2013" konkurso pusfinalis Lietuvai buvo parankesnis?

Ar pirmasis 2013-05-15 15:46

Dažnai girdime tokias ar panašias frazes "Eurovizijoje nėra nieko objektyvaus, tai tiesiog politika". Balsuojančios šalys palaiko savo kaimynus arba tas valstybes, su kuriomis palaikomi geri politiniai, diplomatiniai santykiai. Taip tame tiesos išties yra, nes kai prasideda finalinis balsavimas, galima matyti, kaip valstybės palaiko savo kaimynus ir skiria aukštus balus. Na bet ko gero "savus" palaikyti normalu, kitu atveju turėtų reikšti, kad tarp artimiausių šalių ne itin palanki atmosfera. Kaip ten bebūtų dažniausiai laimi vis tiek tas atlikėjas, kurio daina ir jos atlikimas palieka didžiausią įspūdį visos Europos mastu.

Tuo tarpu kovojant pusfinaliuose minėtas faktorius gali iš esmės nulemti patekimą į finalą. Ir panašu, kad šįkart mums "politikos" prasme pasisekė, nes pakliuvome būtent į pirmąjį pusfinalį. Kodėl? Visų pirma, šiame pusfinalyje dalyvavo ir už mus tikėtina, kad atidavė daug balsų net trys kaimynai Baltarusija, Rusija, Estija. Taip pat iš Airijos turėjome gauti nemažai balsų, nes ne paslaptis, kad šioje šalyje yra daug emigrantų iš Lietuvos.

Antrajame Eurovizijos 2013 pusfinalyje yra tik vieni mūsų kaimynai - latviai. Būtent jiems gali būti pakankamai sunku patekti į finalą, nes "politinio" palaikymo panašu, kad nebus iš ko laukti. Tiesa, antrajame pusfinalyje varžysis ir Gruzija, kuri pastaraisiais metais mums balų negailėdavo (vėl gi dėl pakankamai šiltų diplomatinių santykių). Tad matematika paprasta - 4:2. Todėl galime pasidžiaugti, kad burtai lėmė būtent tokį išsidėstymą pusfinaliuose.

Jei turite kitokią nuomonę šia tema, tuomet kviečiame ją išsakyti šio įrašo komentarų skiltyje.

Komentarai (2)

  • Sigitas 2013-05-17 05:40

    Alena Lanskaya - #1!!!!!!!!!!!!!!! ar ne? taip!

    Cituoti
  • Rimalda 2013-05-16 18:41

    Aš nepamiršau savo mėgiamų dainų sąrašo(ne už šalį -o už dainą) : Islandija,Vengrija, Gruzija, Šveicarija.

    Cituoti
Naujausios naujienos